Piteşteanul Adrian Preda, vicecampion european de box!

Performanţă extraordinară pentru sportul argeşean!. După zece ani, Piteştiul are din nou un vicecampion european de box. Pugilistul piteştean Adrian Preda a devenit acum câteva zile vicecampion european după ce a pierdut finala Campionatului European de Box din Rusia. Această medalie de argint a venit la un an distanţă după ce judoka Eduard Şerban a devenit campion mondial de cadeţi. Prin rezultatele obţinute în ultimul timp de clubul FC Argeş-CSM Piteşti s-a demonstrat că efortul financiar depus de autorităţile locale nu a fost în zadar, iar cu multă răbdare, pasiune şi pricepere, se pot obţine performanţe şi la nivel internaţional.

Boxerul legitimat la FC Argeş – CSM Piteşti a obţinut medalia de argint după ce a fost învins la puncte de rusul Tiulemeshev Khunkerhan, în ultimul act al competiţiei.

La competiţia de la Anapa sportivul piteştean a boxat în patru meciuri. În primul tur al categoriei 54 de kg, Preda nu a boxat, iar în turul secund a învins la puncte un boxer din Polonia şi a ajuns în optimile de finală. În sferturile de finală ale acestei întreceri, Adrian a întâlnit un scoţian pe care l-a învins la puncte.

Luni, după amiază, pugilistul piteştean a trecut în semifinale pe ungurul Zsolt Ziro, iar marţi după-amiază, în ultimul act al întrecerii, pugilistul argeşean a pierdut la puncte în faţa rusului Tiulemeshev Khunkerhan. După un meci echilibrat, adversarul lui Adrian a fost declarat câştigător la puncte de către arbitri.

Ioniţă Mărăşescu, antrenorul sportivului de la clubul FC Argeş-CSM Piteşti speră ca elevul său să câştige anul viitor titlul continental: „A fost un meci foarte greu şi echilibrat, între doi sportivi cu stiluri diferite de box. Din păcate, rusul a fost declarat învingător la puncte. Pentru boxul argeşean este un rezultat foarte mare având în vedere că Adrian este în primul an de juniorat. Îmi doresc ca 2019 să fie anul maturităţii pentru el. Sper ca rezultatul de la următoarea ediţie a Campionatelor Europene să fie mai bun decât cel de anul acesta şi să câştige aurul. Performanţa lui Preda nu ar fi fost posibilă fără sprijinul financiar asigurat de cluburile FC Argeş şi CSM Piteşti. Pe această cale vreau să mulţumesc domnului Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş şi domnilor directori Gheorghe Dinu şi Dragoş Şerban“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.