Pieţele se pot redeschide! Parlamentul a aprobat amendamentul PSD, dar trebuie promulgat de președinte

Pieţele se pot redeschide! Parlamentul a aprobat amendamentul PSD, dar trebuie promulgat de președinte. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a dispus, între altele, închiderea pieţelor, ca măsură anti-COVID.

Liderul PSD Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir au formulat însă un amendament care revocă măsura închiderii.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, spune textul amendamentului.

Liderul PSD a explicat astfel susţinerea acestei modificări.

„Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine (marţi) în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Înainte de votul în plen, amendamentul social-democraţilor a fost adoptat în comisia abilitată, conform procedurilor parlamentare. Printre cei care au votat favorabil modificarea propusă de PSD s-au numărat şi parlamemtari PNL.

În plen, au fost 173 de voturi în favoarea legii şi unul singur împotrivă. Au fost 93 de abţineri, de la PNL şi USR.

Pentru ca amendamentul să intre în vigoare, este necesar ca legea să fie promulgată de preşedinte.

Măsura închiderii pieţelor, în vigoare de luni, 9 noiembrie, a generat scandal în toată ţara, pentru că sunt puţine pieţe cu pereţi mobili, care pot să îşi desfăşoare activitatea în continuare, majoritatea acestor spaţii comerciale fiind închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here