Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului Colectiv la 11 ani și 8 luni fiecare. Pedepse spre maximum au primit și cei doi pompieri care au verificat clubul – 9 ani și 2 luni de închisoare. 

De asemenea, au fost fost amendate firmele:
Clubul Colectiv SRL – 470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă, și confiscarea sumei de 62.298 lei

GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS SRL- 470 zile amendă, cu o suma corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă

SC Noran Prompt Serv SRL – confiscarea sumei de 147.133 lei

Tribunalul București îl condamnă pe inculpatul Cristian Piedone, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, la pedeapsa cea mai grea, de 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane. Decizia tribunalului nu este definitivă.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Danele civile sunt pentru 113 persoane, cele mai mici de 50 de mii de euro, cele mai mari de 250, 300 de mii de euro, potrivit antena3.ro

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au pronunțat luni o decizie în dosarul Colectiv. Soluţia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Comments

comments