Pfizer/BioNTech solicită aprobare pentru utilizarea vaccinului la copii

Pfizer/BioNTech solicită aprobare pentru utilizarea vaccinului la copii. Compania Pfizer şi partenerul german al acesteia, BioNTech au solicitat instituțiilor de reglementare din Statele Unite să acorde autorizare de urgenţă pentru administrarea vaccinului lor împotriva COVID-19 la adolescenţi cu vârsta de la 12 la 15 ani.

Reuters amintește că vaccinul este autorizat, în prezent, pentru a fi folosit în SUA la persoane de peste 16 ani. Companiile au anunţat că au solicitat extinderea autorizării de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) pentru a include şi acest grup de vârstă mai mică.

În martie, cei doi producători de medicamente au finalizat studiul clinic ce a relevat că vaccinul este sigur, eficient şi produce un răspuns puternic al anticorpilor la persoane cu vârsta între 12 şi 15 ani.

Nu este clar cât va dura până când FDA va evalua datele din studiul clinic, însă directorul Centrului pentru Cntrolul Bolilor, Rochelle Walensky, a declarat, joi, pentru ABC News că se aşteaptă ca vaccinul să fie autorizat pentru administrarea la grupa de vârstă 12-15 ani până la jumătatea lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here