Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență recomandă românilor să evite petrecerile de Revelion. Arafat avertizează că poliția va fi în alertă maximă în seara dintre ani și va sancționa drastic persoanele care nu respectă restricțiile.

Deplasările sunt interzise după ora 23:00 în toată țara și în noaptea de Revelion. După ora 23, este nevoie de declarație pe propria răspundere și un motiv întemeiat pentru a ieși pe stradă. Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise în noaptea dintre ani.

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să rămână acasă de Revelion, iar conform acestuia, persoanele care organizează petreceri în apartament o fac pe propria răspundere. Persoanele care nu respectă măsurile impuse de autorități pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.500 lei. În plus, s-ar putea alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

“Pare ciudat ce spun, dar chiar dacă ai invitat pe cineva, să se poartă mască, dar nu s-a pus o limită de persoane aici. Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului”, a spus Raed Arafat, șeful DSU, conform gândul.ro.

De asemenea, șeful DSU susține că românii pot ieși pe balcon pentru a vedea artificiile sau se pot uita la televizor. “Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil. Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”, a mai spus Raed Arafat.

Comments

comments