Petre Ghencea este candidatul Partidului Republican din Romania la Consiliul Local Pitești. Iar acest lucru s-a oficializat printr-o vizită în județ a liderilor Alexandru Coita și Vicepreședintele comisiei SRI Marian Cucșa. Absolvent al Universități Constantin Brâncoveanu și cu un master în economie acesta a explicat de ce anume a decis să meargă alături de Partidul Republican în această competiție, știut fiind că până de curând a fost președintele Partidului Verde Argeș.

Alături de echipa națională a Partidului Republican, Petre Ghencea acum Președintele Partidului Republican Argeș și candidat a declarat:
”Prieteni, sunt convins ca o mare parte dintre voi ați aflat deja că m-am alăturat echipei Partidului Republican din România, dar am simțit să vă spun asta și eu, direct și deschis, pentru că mi-ați fost întotdeauna alături dar comunicând și împreună, vom reuși să transformăm Piteștiul în orașul în care vrem să trăim și în care vrem să ne creștem copiii. De mult timp se simte nevoia unei schimbări, iar pentru mine acest moment a venit: am decis să nu renunț la ceea ce am construit și să continui într-o formulă diferită, păstrând atât respectul pentru oamenii care mi-au fost colegi și împreună cu care am lucrat în echipă la mai multe proiecte pe care le-am derulat, cât și dorința de a colabora cu cei care văd, potențialul Piteștiului de a deveni un oraș european, în care oricine se bucură să locuiască.

Cred cu tărie că piteștenii vor și pot să schimbe în bine locul în care trăiesc, pot să determine, prin acțiunile lor de azi, un viitor mai bun, lăsând deoparte ambițiile personale în favoarea binelui comun. Cel mai ușor din drumurile care mi se deschid înainte este cel al renunțării. Dar nimic remarcabil nu poate fi realizat cu ușurință. Aleg să merg înainte și să chem alături de mine pe toți aceia care vor să pună umărul la transformarea Piteștiului în ceea ce ne dorim cu toții: un oraș în care iubești să trăiești”.

Din Programul candidatului pentru orașul Pitești, aflăm că este nevoie de o schimbare totală de paradigmă față de abordările primarilor din trecut. În lumea civilizată, tehnologia este peste tot, este integrată în administrație și este utilizată din plin pentru a-i ajuta pe oameni.

Viitoarele proiecte pentru Pitești sunt: reabilitarea termică a blocurilor, reîmbunătățirea transportului public, fluidizarea traficului, un management parcărilor, reducerea poluării și a consumului de energie, îmbunătățirea condițiilor de locuire, a sistemelor de educație și sănătate, creșterea siguranței pe străzi, reducerea birocrației, bugetarea participativă și controlul transparent al cheltuielilor publice. Piteștiul este însă în coada orașelor care utilizează avantajele tehnologiei în folosul cetățenilor. În multe privințe, administrația funcționează cu instrumentele secolului trecut.

De asemenea, dezvoltarea infrastructurii, dar și promovarea programelor ecologice susținute de republicani la nivel național sunt alte priorități ale viitorului consilier.

Comments

comments