Celebrul actor Florin Călinescu, preşedintele Partidului Verde, spune că este în căutarea tinerilor pe care dorește să-i crească şi să ofere României o nouă clasă politică. „Partidul Verde nu e stânga, nu e de centru stânga și nu va face niciodată vreo alianță cu PSD”, a declarat Călinescu.

Eu sunt producător, regizor, scenarist, fermier. Cei care vor să mă coboare în apreciere spun „actorașul”. Dar ce? Există un manual cu cine are voie să intre în politică? Inginer. Iliescu hidro ceva, dar de fapt nimic, că el a fost școlit la Moscova, apoi domnul marinar…
Învăț, caut oameni, contând pe faptul că cei care sunt „verzi” pe plan european sunt oameni onești, direcți, tenaci și de necumpărat”, mai spune Florin Călinescu.

Președintele Partidului Verde consideră că România trebuie reconstruită din rădăcini, iar acest lucru se poate face cu oameni tineri şi competenţi. Un astfel de tânăr este şi Petre Ghencea, om de afaceri din Piteşti, 30 de ani, preşedintele Partidului Verde Argeş.

Iată şi ce planuri are Petre Ghencea pe plan local:

Verzii argeșeni își propun să facă o altfel de politică, diferită de cea practicată de partidele existente și vor fi primul partid la nivel de județ care va propune un program politic și administrativ realist, cu soluții propuse direct de cetățeni, în concordanță nevoile comunităților locale.

Organizația județeană traversează o perioadă de reformare și reconstrucție administrativ politică. Astfel, verzii argeșeni și-au stabilit ca obiectiv pe termen mediu, până la finele acestui an, revalidarea celor șapte „Colegii teritoriale verzii”, cu nucleele politice centrate pe organizațiile municipale și orășănești, și validarea a minimum 75 de organizații locale comunale,la nivel de județ.

Pe termen lung verzii argeșeni își creionează strategia de abordare a campaniilor pentru alegile locale și parlamentare, astfel ca la nivel de județ Partidul Verde să aibă liste complete în toate localitățile și să obțină un rezultat bun, astfel ca pentru legislatura viitoare să aibă o reprezentativitate însemnată în Consiliile Locale și cea a Consiliului Județean și ocuparea a minim trei portofolii în Parlamentul României.

Verzii argeșeni își vor reconsidera legăturile cu organizaţiile non-guvernamentale de mediu din județ și cu reprezentanţii societăţii civile, împreună cu care să poată organiza acțiuni de ecologizare, manifestaţii și acţiuni de protest, și vor fi prezenți la evenimente civice de interes comun pentru protejarea mediului.

Cum vom proceda?

Pasul 1 – Promovarea unui nucleu de specialişti, de manageri de top şi experţi (în economie, finanţe-bănci, mediu etc) care urmează să acopere posturile de conducere de la nivelul ministerelor şi eşaloanelor 2, 3 şi 4. Aceştia nu vor fi selectaţi pe criterii politice, ci vor fi aleşi exclusiv pe baza studiilor, experienţei şi notorietăţii lor profesionale. Singura lor politica va fi aceea de aducere la normalitate a domeniilor pe care le conduc, având ca finalitate creşterea nivelului de trai al românilor.

Pasul 2 – Organizarea unui grup de experţi care are ca obiectiv redactarea unui întreg set de dosare pentru atragere de fonduri europene, astfel încât toţi banii care până acum nu au fost accesaţi – o parte din ei fiind banii noştri, ai românilor! – să se întoarcă în ţară prin implementarea acestor programe.

Pasul 3 – Restructurarea aparatului administrativ: aparatul birocratic al oricarui stat este o necesitate fără de care instituţiile nu pot funcţiona. Acum este supradimensionat mai ales acolo unde nu avem nevoi reale: cabinetele demnitarilor au crescut exponenţial în ultimii 4-5 ani, agenţiile şi instituţiile au conduceri multistratificate în care funcţiile de conducere ocupă chiar şi 30% din totalul personalului. Restructurarea simultană a forţei de muncă din companiile şi regiile controlate de stat: pentru toţi întreprinzătorii din mediul privat care vor implementa reconversia forţei de muncă angajată la stat vor exista facilităţi fiscale, suportabile dintr-un buget neîncărcat cu costuri aberante de personal.

Pasul 4 – Consultarea de urgenţă a categoriilor socio-profesionale afectate de reforma sectorului bugetar. Preluarea punctului de vedere majoritar formulat de aceste categorii în privinţa legilor care le afectează activitatea: profesori, medici, funcţionari publici, poliţişti, etc: legea funcţionarului public, legea răspunderii administrative sau legea învaţământului – toate au nevoie de un consens larg din partea celor care activează în aceste domenii.

Pasul 5 – Doar în condiţiile în care dumneavoastră veţi acorda încredere Partidului Verde, ajutându-l sa obţină majoritatea în Parlament, aceste schimbări vor fi posibile. Pentru că fără o majoritate care să lucreze pentru toţi nu vom reuşi să fim decât o voce firavă pe care sistemul actual al partidelor parlamentare aflate în cârdăşie (deşi liderii de la centru se joacă de-a concurenţa pe la televizor) o va înăbuşi de câte ori va avea ocazia! Doar împreună cu voi putem ajunge la guvernare şi putem face politica din România să fie altfel pentru oameni şi mediu! Fiţi alături de noi! Susţineţi Partidul Verde!

Dacă “politica” este ceea ce vedem azi în jurul nostru sau la televizor, într-adevăr, noi nu o înţelegem şi nu mai vrem să-i fim părtaşi la aşa ceva! De aceea tânărul Partid Verde îşi doreşte să demonteze din temelii un sistem politic corupt care nu a funcţionat şi nu va funcţiona niciodată pentru oamenii obişnuiţi! Noi vrem să demontăm această falsă “democraţie” în care poporul nu are puterea! Noi vrem să luptăm cu armele specifice democraţiei: numai prin VOT!

Pentru cine doreşte să faca parte din echipa verde ne poate contacta la:

E-mail: pv.arges@yahoo.com

Petre Ghencea – tel: 0773.741.481

Comments

comments