Peste trei milioane de români au completat formularele de autorecenzare

Peste trei milioane de români au completat deja formularele de autorecenzare, potrivit institutului Național de Statistică.

Prima etapă a început pe 14 martie și se desfășoară până pe 15 mai. Autoritățile îndeamnă populația să se autorecenzeze și explică faptul că acest lucru este foarte important, inclusiv pentru realizarea unor investiții cu bani europeni.

Cei care nu au acces la internet sau nu au abilități în domeniu pot cere ajutor la punctele special amenajate în acest sens.

Autorecenzarea este considerată extrem de importantă. Durează câteva minute, iar datele introduse în aplicație sunt criptate și nu pot fi utilizate ca dovadă în instanță.

Pentru salariații care se autorecenzează, conform reglementărilor legale, se acordă o zi liberă plătită, într-un interval de 12 luni de la data autorecenzării.

Autorecenzarea de fapt constă în parcurgerea unor pași: se completează formularul de preînregistrare, se introduce un CNP și o adresă de email, apoi locul de reședință obișnuită, se accesează din nou site-ul www.recensamantromania.ro și, apăsând, intrăm pe chestionarele de autorecenzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here