Peste 9.500 de evenimente gestionate de ISU Argeș în prima jumătate a anului

674 views

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș a fost solicitat pentru a interveni la 9.552 evenimente (în medie 53 pe zi), din care: 2791 acțiuni situații de urgență și 6761 acțiuni SMURD, în creștere cu 12 % față de cele 8529 evenimente înregistrate în semestrul I 2016.

Printre realizările aferente primului semestru al anului 2017, amintim:
– Testarea și îmbunătățirea sistemului de înștiințare alarmare la nivelul județean în urma exercițiului PROCIV 2016.
– Formularea propunerilor pentru îmbunătățirea sistemului managementului situațiilor de urgenta, de către instituțiile abilitate.
– Scăderea timpilor de intervenție prin crearea unor noi puncte de lucru : Punctul de Lucru Rociu și Punctul de Lucru Cota 2000.
– Achiziționarea tehnici pentru intervenție la calamități desfășurate prin programul MULTIRISC constând într-un „container”, dotat cu accesorii de căutare salvare deblocare căi de acces și descarcerare.
– Achiziționarea unei autospeciale cu apă și spumă cu capacitate de 9000 L prin RSL 1.
– Echipa ISU Argeș formată din cadre militare au obținut locul I la Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență Faza Zonală care s-a desfășurat în localitatea Câmpulung sub coordonarea IGSU.
– Acordarea asistenței tehnice de specialitate autorităților publice locale și directoriilor de școli în domeniul avizării/ autorizării pentru instituțiile de învățământ care necesită obținerea acestora.

Totodată, ISU Argeș s-a implicat activ în recrutarea și pregătirea voluntarilor fiind încheiate un număr de 33 contracte de voluntariat, iar 26 dintre voluntari au susținut primul modul de prim-ajutor, acțiune declanșată la nivel național de D.S.U prin programul Salvator din Pasiune.

 

Comments

comments