În anul şcolar 2015 – 2016, Guvernul susţine financiar peste 60.000 de elevi de liceu prin intermediul programului „Bani de liceu”.

Astfel, elevii cu o situaţie familială precară vor primi câte 180 de lei lunar, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

„Pentru anul școlar 2015 – 2016, Guvernul susține financiar peste 60.000 de elevi de liceu, prin intermediul programului „Bani de liceu”. Suportul financiar este condiționat de prezența zilnică și cred că orice astfel de inițiativă are menirea de a duce la scăderea abandonului școlar și la atragerea unui număr cât mai mare de copii la școală. Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu” se acordă elevilor care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei.

Elevii primesc 180 lei lunar, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat”, a scris ministrul Educației, Adrian Curaj, pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments