Peste 500 de apeluri la 112, în perioada Revelionului. Polițiștii argeșeni au intervenit

Peste 250 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, în minivacanța prilejuită de trecerea în noul an, pentru ca argeșenii să se bucure de linişte şi siguranţă. În noaptea dintre ani nu au fost înregistrate evenimente cu impact deosebit asupra siguranței cetățenilor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat în perioada 28 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, în principal pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență, precum și pentru protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, prevenirea evenimetelor produse prin utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, îndrumarea și controlul traficului rutier.

Reamintim că în medie, zilnic, au acționat peste 100 de autospeciale și 251 de polițiști, 168 dintre aceștia de la structurile de ordine publică, 54 de poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În această perioadă, polițiștii au răspuns la peste 500 de sesizări ale cetățenilor primite prin numărul unic de urgență 112. Au fost sesizate 71 de infracțiuni, dintre care 18 contra persoanei, 22 contra patrimoniului, 14 privind produsele pirotehnice, iar 23 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. De asemenea, au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 300.000 de lei.

Polițiștii rutieri au aplicat, aproximativ 650 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 200.000 de lei. În plus, au fost reținute 69 de permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare. 41 dintre conducătorii auto sancționați contravențional au fost depistați conducând cu viteză peste cea admisă de lege.

În același interval au fost confiscate bunuri în valoare totală de aproape 300.000 de lei, dintre care circa 800 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 27.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here