Peste 40 de benzinării OMV şi Petrom vor avea staţii de încărcare pentru maşini electrice

Până la finalul lui 2022, cel puţin 40 de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, vor fi amplasate în benzinăriile OMV şi Petrom, în parteneriat cu Renovatio, operatorul celei mai mari reţele de statii de reîncărcare pentru vehiculele electrice din România.

Toate locaţiile vor avea cel puţin o staţie de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puţin 20 dintre acestea vor avea staţii de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă reţea de staţii de reîncărcare ultra rapidă din România.

„Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcţie de configuraţia bateriei şi de compatibilităţile tehnologice ale autovehiculului cu soluţia de încărcare. Ţinta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puţin de 20 de minute. Staţiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât şi în zone urbane”, transmit reprezentanţii OMW Petrom.

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat prima staţie de reîncărcare rapidă pentru maşinile electrice, într-o staţie de distribuţie carburanţi OMV. În anul 2020, OMV Petrom a anunţat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de staţii de reîncărcare în staţii de distribuţie OMV şi Petrom din România şi Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.