Peste 39.000 de argeșeni vor primi ajutoare alimentare de la UE

Vor fi distribuite pachete pentru persoanele vulnerabile din Argeș. 39.781 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din Argeș, de săptămâna viitoare. Vor ajunge în toate cele 102 localități argeșene. Fiecare pachet are o greutate de aproximativ 25 de kilograme și conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei. Urmează ca fiecare primărie să anunțe cetățenii pentru ridicarea acestora.

De acest ajutor vor beneficia persoanele din categorii defavorizate:
– familii și persoane singure, beneficiare de venit minim garantat (un pachet pentru fiecare membru al familiei);
– persoane beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (un pachet pentru fiecare membru al familiei);
– familii și persoane aflate temporar în situații critice de viață, cum ar fi victimele calamităților, persoane cu grad de handicap grav și accentuat;
– persoane care locuiesc în așezări informale (adică persoane care nu au acte de proprietate asupra imobilelor ocupate).
Pentru ultimele două categorii enumerate vor fi făcute anchete sociale de către asistenții sociali ai primăriilor și apoi fiecare persoană va primi câte un pachet cu alimente.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) este finanțat din Fondul Social European și implementat de Instituția Prefectului județul Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.