Alege viața! Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de pietoni. Polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, aplicând peste 3.000 de sancțiuni contravenționale pietonilor. Într-o singură zi, în cursul săptămânii trecute, polițiștii au acționat în toată ţară, atât în mediul rural, pentru depistarea pietonilor care se deplasează neregulamentar pe drumurile publice, cât și în mediul urban, pentru prevenirea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public.

În urma activităților în teren, au fost aplicate 7.315 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea 3.622 au fost aplicate pietonilor, pentru utilizarea necorespunzătoare a platformei drumului public. 3.101 dintre acestea au fost aplicate pentru traversarea neregulamentară a drumului public, iar 512 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă.

Din cele 3.622 de sancțiuni aplicate pietonilor, în 1.527 de cazuri a fost aplicată amendă, iar în celelalte 2.095 a fost aplicat avertisment. În funcție de mediul constatării abaterilor, 2.760 au fost aplicate în mediul urban, iar 862 în cel rural.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI