Peste 230 de situaţii de urgenţă în Argeş, în vacanţa de Revelion

533 views

Peste 230 de situaţii de urgenţă în Argeş, în vacanţa de Revelion. În perioada 28 decembrie 2018 – 03 ianuarie 2019, s-au înregistrat peste 230 de situații de urgență, anunţă ISU Argeş.

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș au fost solicitate şi au intervenit la: 10 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, autoturisme și vegetație uscată etc.), 8 acţiuni pentru asigurare zonă, 8 acţiuni pentru asistenţă persoane, 6 accidente rutiere şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgență, iar echipajele SMURD au acționat în 193 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 20 de controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la unităţi de turism şi unităţi de alimentaţie publică, în urma cărora au fost depistate 52 de deficiențe și s-au aplicat 27 de avertismente și 11 amenzi, în cuantum de 11 500 de lei.

Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă a factorilor de răspundere şi a personalului angajat în vederea asigurării şi respectării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Comments

comments