Peste 200 de jandarmi, mobilizați la reînhumarea rămășițelor pământești ale Reginei – Mamă Elena, la Curtea de Argeș

Peste 200 de jandarmi argeșeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe 18 și 19 octombrie, cu ocazia ceremoniei funerare de reînhumare a rămăşiţelor pământeşti ale Reginei-Mamă Elena, organizată de Casa Regală a României – Majestatea Margareta, Custodele Coroanei şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, la Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală din municipiul Curtea de Argeş.

În vederea desfășurării activităților în condiții normale, Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări:
– participanţii să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările jandarmilor;
– să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele;
– să supravegheze cu atenție copiii pentru a nu se pierde în mulțime;
– să nu abandoneze colete, rucsacuri ori alte bagaje voluminoase în locurile publice;
să solicite de fiecare dată, când se consideră necesar, ajutorul şi sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Regina Mamă Elena va fi înmormântată la Curtea de Argeș, alături de fiul Majestății Sale, Regele Mihai, îndeplinindu-se astfel dorinţa acestuia de a-şi dormi somnul de veci lângă mama sa. Elena este singura regină a românilor înmormântată în afara ţării, la cimitirul din Lausanne.

Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I, a fost Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei, fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei). A fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. Ea s-a născut pe 3 mai 1896, la Palatul Tatoi, lângă Atena.

S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorțat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.