Peste 200 de argeșeni, amendați pentru că nu purtau mască de protecție. S-au dat sancțiuni de peste 29.000 de lei. Aproape 300 de efective de poliție și poliție locală au acționat, în ultimele 24 de ore, în Argeș, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Potrivit Poliției Argeș, au fost organizate 34 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 135 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 280 de autovehicule, dintre care 101 mijloace de transport în comun, și au fost controlate aproape 1400 de persoane.

Echipele de control au depistat 203 persoane care nu au purtat masca de protecție în spaţiile unde este obligatoriu, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 29.620 de lei.

”Vă amintim că nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, de a purta masca de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile unde este obligatoriu, constituie contravenţie şi se sancţionează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, transmite Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Comments

comments