Peste 2.500 de imobile din comuna Râca vor beneficia de cadastru gratuit

559 views

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat recent că s-a semnat un contract de finanţare pentru înregistrarea proprietăţilor din zonele rurale ale României.

Obiectivul acestui proiect îl reprezintă înregistrarea sistematică a 5,758 milioane de hectare de teren, cu sau fără construcţii, din 660 de unităţi administrativ-teritoriale rurale, situate în cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României (regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov nefiind eligibilă). Termenul de finalizare a acestor lucrări este anul 2023.

Implementarea proiectului în cele 7 regiuni este determinată de caracteristicile acestora, ca zone rurale, expuse din punct de vedere social, precum şi de importanţa lor pentru proiectele de infrastructură, de dezvoltare socială, de mediu etc.

Printre beneficiarii acestui proiect se numără şi comuna Râca. Aici peste 2.500 de imobile vor beneficia în mod gratuit de cadastru sistematic în baza Programului Național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), pe baza unui contract semnat de autoritățile locale cu OCPI Argeș. Banii pentru lucrările de cadastru sunt asigurați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Comments

comments