Peste 100 de argeșeni, prinși că au furat curent electric

0
461

Peste 100 de argeșeni, prinși că au furat curent electric. Distribuție Oltenia a organizat un număr de 3749 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul aprilie – iunie 2019. În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 3749 locuri de consum și au fost identificate 499 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează:
– Argeș – 101 cazuri
– Dolj – 157 cazuri
– Gorj – 10 cazuri
– Mehedinți – 31 cazuri
– Olt – 104 cazuri
– Teleorman – 62 cazuri
– Vâlcea – 34 cazuri

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare. ”În baza articolului 228 din Codul Penal și a Legii nr. 123/2012 „Legea energiei electrice”, menționăm:

(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, transmit reprezentanții Distribuție Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here