În cursul zilei de ieri, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 1.427 de persoane, precum și 130 de mijloace de transport persoane și 126 de societăți comerciale.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicat 124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei, astfel:
-109 sancțiuni, în valoare totală de 13.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
-12 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;
-3 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurii izolării/carantinei.

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

Pe 4 mai, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au identificat un bărbat de 43 de ani, din Albeștii de Argeșp, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

Pe 4 mai, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat un bărbat de 29 de ani și o femeie de 22 de ani, ambii din Țițești, care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată. În urma celor constatate, cei doi au fost sancţionați cu amenzi în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Recomandăm, în continuare, tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

Comments

comments