Peste 10.000 de misiuni executate de jandarmii argeșeni. 146 de intervenții pentru îndepărtarea urșilor

0
26

În prima jumătate a acestui an, jandarmii argeșeni au desfășurat 10.096 misiuni de ordine publică și protecție transporturi vaccinuri, misiuni în cooperare cu alte instituții, activități de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în urma cărora au fost aplicate 3.276 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 941.980 lei și au fost constatate în flagrant, atât independent cât și în cooperare cu Poliția, 114 fapte de natură penală.

În perioada analizată, acțiunile cu caracter preventiv pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ, au reprezentat o prioritate. Din totalul de 3.276 sancțiuni contravenționale aplicate, 1.783 au fost avertismente scrise.

În ceea ce privește intervenția în sprijinul populației, jandarmii argeșeni au fost solicitați să intervină prin intermediul numărul unic de urgență în 215 situații. Dintre acestea, 146 au semnalat prezența urșilor în județul nostru, ocazie cu care jandarmii s-au deplasat la locurile indicate unde au procedat la îndepărtarea acestora în mediul natural.

”Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea S.N.U.A.U. – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune”, transmite Jandarmeria Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here