Peste 1.200 de argeșeni, verificați de polițiști! S-au dat amenzi de peste 27.000 de lei. Aproape 200 de efective de poliție şi poliţie locală s-au aflat la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 34 de acțiuni punctuale (din care 28 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, 3 acțiuni cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au verificat, în total, 1207 persoane, dintre care 911 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 151 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 312 autovehicule au fost verificate, din care 126 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii şi poliţiştii locali au aplicat 204 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.200 de lei.

”Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

Vom fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre cetățeni să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar recomandările impuse prin norme legale, au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, de către fiecare cetățean, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai prin efortul comun vom reuși să depășim această perioadă!”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments