Peste 1.000 de piteșteni au votat! Construcția Autostrăzii A1 Pitești – Sibiu, o prioritate! Votează și tu! Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte (în general 10) de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Proiectele pentru fiecare oraș au fost incluse într-o serie de HĂRȚI și puse la dispoziția cetățenilor împreună cu un CHESTIONAR, în cadrul campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”.

Până acum 1.051 de cetățeni din orașul Pitești au votat  în cadrul Campaniei “Alege Prioritățile Orașului Tău”, cea mai mare campanie de consultare publică din țară pe tema dezvoltării urbane, respectiv metropolitane. Pitești se află pe locul 17 din cele 40 de reședințe de județ și București ca număr de răspunsuri primite până în acest moment – peste 80.000 la nivel național.

Primele 3 proiecte alese ca cele mai importante de către piteșteni până în acest moment sunt:
1. Construcția Autostrăzii A1 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu
2. Construcția Centurii de Vest a Municipiului Pitești
3. Construcția unui nou pod peste râul Argeș.

Rolul campaniei este să implice cetățenii în definirea priorităților de dezvoltare a propriei comunități. Astfel cetățenii sunt invitați să ierarhizeze proiectele selectate pentru orașele lor în funcție de ce consideră ei că este esențial pentru a stimula dezvoltarea economică locală și a crește calitatea vieții.

Și TU poți ALEGE acum Prioritățile Orașului Tău! Apasă aici

Până pe 22 martie 2019, cetățenii din România sunt întrebați care sunt prioritățile de dezvoltare ale orașelor lor.

 

Comments

comments