”Un vaccin sigur și eficace este cea mai trainică soluție de ieșire din pandemie”, declară primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu. Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în statele din Uniunea Europeană pe 27 decembrie 2020, în prima fază fiind imunizate persoanele din domeniile esențiale precum sistemul medical, apărare și ordine publică.

La nivel local, prin efortul administrației publice locale din Mioveni și în colaborare cu Spitalul Orășenesc Mioveni a fost înființat, dotat și pus în funcțiune un Centru de Vaccinare împotriva COVOD-19, la Racovița.

”În cele 22 de zile de activitate continuă, respectiv perioada 18 ianuarie – 7 februarie 2021, la Centrul de Vaccinare din Mioveni au fost imunizate 1026 de persoane (Pfizer – 906, Moderna – 120) programate în Faza 2 de vaccinare. În această fază, prioritate au persoanele de peste 65 de ani și adulții cu boli cronice, care s-au programat, conform metodologiei. După vaccinarea unui număr suficient de persoane, vom putea reveni treptat la o viață normală”, transmite primarul Ion Georgescu.

Comments

comments