Personalul medical angajat în pandemie va putea rămâne doar în urma unui concurs. Sunt doar 2000 de locuri în toată țara

Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susține un examen care să permită continuarea activității din punct de vedere legal, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activității acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către președinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuși, trebuie susținut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activității din punct de vedere legal” a afirmat ministrul.

„Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activității. Legea spune că se angajează prin concurs. Există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activității acestor persoane după promovarea unui examen. Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor. (…) Aceste 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii şi care va fi aprobată în această săptămână”, a mai precizat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here