De curând, pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost postat, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre cu privire la regulamentul de sporuri pentru condiţii de muncă. În urma deschiderii acestei dezbateri, în rândul membrilor de sindicat din sistemul de sănătate şi asistenţă socială au apărut temeri că unele dintre aceste sporuri vor fi diminuate.

Însă, conducerea Federaţiei Sanitas din România dă asigurări că nimeni din personalul din sănătate şi asistenţă socială nu va pierde nimic din drepturile salariale câştigate în decembrie 2016.

Doina Fănică, preşedinta Sindicatului Sanitas Argeş precizează, referitor la acest subiect. „Aceste asigurări le putem da în urma întâlnirii cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social care s-a desfăşurat pe data de 23 februarie la Bucureşti. Noi, Federaţia, am făcut modificări şi completări la proiectul de regulament existent pe site iar acum suntem în negocieri. Am primit asigurări de la ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, că instituţia pe care o conduce are toată deschiderea necesară pentru a găsi cele mai bune modalităţi legale de a corecta discrepanţele si neregulile din sănătate. Este vorba, în special, de faptul că au fost unele categorii profesionale omise din Legea 250 pe 2016: funcţionarii publici din aparatul propriu la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, personalul administrativ din aceeaşi direcţie, medicii şefi de secţie şi compartimente, şefii de secţie şi şefii de birou, ce au acealşi nivel de salarizare cu personalul de execuţie, referenţi de specialitate cu SSD-uri, garderobieri, preoţi… În plus, au existat şi unele erori de tehnoredactare.

De asemenea, Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas s-a întâlnit în data de 28 februarie cu preşedinţii comisiilor pentru Muncă şi Sănătate şi Juridică din Camera Deputaţilor iar discutiile s-au axat pe Legea de aprobare a OUG 43/2016 pentru asistenţă socială şi OUG 2/2017 pentru sănătate care săptămâna viitoare sau cel târziu în două săptămână vor intra în plen ş vor fi rezolvate problemele pe care noi le-am ridicat”.

Comments

comments