Personalul din Sănătate intră azi în GREVĂ JAPONEZĂ. Ei cer aplicarea corectă a legii salarizării

Pe 20 decembrie, conducerea Federației SANITAS a avut o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii – Marius-Constantin Budăi și Mircea Abrudean – șeful cancelariei prim-ministrului, tema discuțiilor fiind aplicarea legii salarizării.
Întâlnirea a avut loc după adoptarea celebrei Ordonanțe ”trenuleț” care a legiferat acordarea unei majorări doar pentru anumite categorii de salariați și doar cu 1/4 din diferența salariului de bază pe anul 2022 față de salariul de bază actual.
Din păcate, au comunicat public cei de la Sanitas, nu s-a ajuns la nici o înțelegere.
Federația SANITAS a solicitat:
• Salarii de bază pentru toți salariații din Sănătate și Asistență socială la nivelul anului 2022;
• Sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.
Guvernul a răspuns solicitărilor cerând un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.
Consiliul Național al Federației SANITAS  a analizat situația creată de O.U.G. nr. 130/17 decembrie 2021, a luat act de declarațiile miniștrilor prezenți la întâlnire și a hotărât ca fiind inacceptabile atât prevederile O.U.G. nr. 130/2021 cât și intenția Guvernului de a tărăgăna la nesfârșit acordarea creșterilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, motiv pentru care a hotărât:
1. Începând de miercuri, 22 decembrie a.c., declanșarea ”grevei japoneze” cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor SANITAS de către toți membri noștri de sindicat afectați de O.U.G. 130, pe termen nelimitat;
2. Începând de miercuri, 22 decembrie a.c., convocarea prin intermediul Uniunilor Județene C.N.S.L.R. – FRĂȚIA a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor județene;
3. Pichetarea Guvernului României, joi 23 decembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here