Reprezentanți ai Ministerului Muncii au precizat că o persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizația de 234 de lei, și de alte facilități precum scutirea de la plata chiriei sau la transport.

Astfel, persoana încadrată în grad grav de handicap, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pe toată durata handicapului beneficiază de: indemnizație lunară în cuantum de 234 lei, buget complementar în cuantum de 106 lei, asistent personal sau indemnizație lunară în cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii. De asemenea, persoana încadrată în grad grav de handicap beneficiază și de alte facilități prevăzute de lege, precum: scutire plată chirii, transport, plata dobânzii la creditele pentru achiziționarea unui automobil sau adaptarea/amenajarea locuinței în raport cu nevoile specifice.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au mai precizat că, „în funcție de situația individuală, persoana cu handicap poate beneficia de toate celelalte măsuri de asistență socială reglementate în acest domeniu. Pentru persoanele cu statut de refugiat, Legea nr. 122/2006 prevede acordarea unui ajutor lunar, pe o perioadă de maximum 9 luni, în valoare de 540 lei, destinat acoperirii nevoilor zilnice de viață, în condițiile în care aceste persoane sunt lipsite de mijloace de trai”.

Comments

comments