Persoanele cu handicap, cele cu ajutor social și oamenii străzii primesc vouchere de mâncare

Guvernul va acorda de luna viitoare tichete sociale pentru categorii vulnerabile de populaţie, în contextul creşterii semnificative a preţurilor la utilități și la bunurile de consum. Mai multe categorii de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială sau risc de sărăcie extremă, printre care pensionarii şi persoanele cu handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri nete lunare proprii sunt de cel mult 1.500 de lei, dar şi persoanele fără adăpost şi cele care au ajutor social, vor primi de la Guvern vouchere pentru achiziţionarea de alimente.

Voucherul social va avea valoarea de 250 lei şi va fi distribuit beneficiarilor o dată la două luni, începând cu 1 iunie 2022 până la 31 decembrie 2022, potrivit proiectul de OUG care reglementează acordarea tichetelor sociale pentru categorii vulnerabile de populaţie potrivit Economica.net.

Voucherele sociale vor fi distribuite pe suport electronic şi vor vor putea fi folosite de beneficiari doar pentru achiziţia produselor alimentare și plata meselor calde, în baza actului de identitate. Cardurile pe care vor fi încărcate ajutoarele sociale nu vor permite efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here