Perseidele 2021. Ploaie de stele în noaptea de joi spre vineri

Perseidele 2021. Ploaie de stele în noaptea de joi spre vineri. În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide. Astfel, pe cer se vor observa mai multe stele căzătoare decât de obicei. Se vor putea vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră, au mai informat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai informat reprezentanții Observatorului Astronomic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.