Perdea forestieră pe Autostrada A1 București – Pitești, în dreptul comunelor Oarja, Căteasca și Rătești. Proprietarii care nu își dau acordul vor fi expropriați

Garda Forestieră Ploiești vrea să realizeze perdele de protecție pe Autostrada A1 București – Pitești. Pe raza județului nostru, aceste perdele forestiere de protecție ar urma să fie create în dreptul localităților Oarja – 2 kilometri, Căteasca – 3 kilometri și Rătești – 2 kilometri. Perdeaua forestieră de protecție va avea 30 de metri lățime.

Potrivit legii, proprietarii de terenuri care nu își vor da acordul pentru a se realiza plantările de perdele forestiere de protecție vor fi expropiați. ”Perdelele forestiere de protecţie, înfiinţate cu acceptul proprietarilor de terenuri agricole şi finanţate cu sursele prevăzute la art. 18, rămân în proprietatea acestora. În cazurile în care persoanele fizice şi juridice, care deţin terenurile agricole proprietate privată, nu sunt de acord cu executarea lucrărilor de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie a căror necesitate a rezultat din studiile întocmite în acest scop, Guvernul, la propunerea ministerelor interesate, va supune Parlamentului propunerea de expropriere prin lege, în regim de urgenţă, pentru utilitate publică, a terenurilor respective, după o dreaptă şi prealabilă despăgubire, prin hotărâre judecătorească”, spune Legea privind perdelele forestiere de protecție.

De asemenea, pe terenurile pe care se realizează perdele forestiere de protecție, proprietarii acestora nu datorează taxele și impozitele prevăzute de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.