La această oră, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti,, efectuează 14 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual şi  abuz în serviciu .

La data de 10 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează 14 percheziţii domiciliare, 11 la sediile unor persoane juridice şi 3 percheziţii la locuinţele unor persoane fizice.

Percheziţiile vizează probarea activităţii infracţionale intr-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual şi  abuz în serviciu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 1 iunie până în prezent, persoanele vizate ar fi eliberat mai multe certificate medicale în care se atesta în mod fals faptul că ar fi examinat în mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective.

Suspecţii din acest dosar sunt bănuiţi că formaseră o reţea care îi ajuta pe candidaţi să obţină adeverinţele medicale care atestă că sunt apţi pentru a obţine permisul de conducere, însă în realitate aceştia nu erau văzuţi de către medici.

18 persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Comments

comments