Percheziții la sediul Oracle din București, urmare a suspiciunii de corupție între companii private

Percheziții la sediul Oracle din București, urmare a suspiciunii de corupție între companii private. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început, miercuri, o serie de percheziţii la sediul societăţii Oracle România din Pipera, București, într-un caz privind anumite fapte de corupţie din mediul privat.

Potrivit acestora, ar fi vorba de contracte între societăți private, între Oracle Romania şi o altă companie contracte pentru care s-ar fi solicitat drept mită anumite sume de bani.

Vizat de anchetă ar fi chiar directorul pe ţară al companiei, Sorin Mîndruţescu. CEO-ul ccelei mai mari compani de software din România a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită. El are de plătit 500.000 de euro cauțiune.

Mîndruțescu a fost denunțat de trei reprezentanți ai unor firme care l-au acuzat că le-a cerut bani, 865.000 de euro în total. În schimb, Oracle trebuia să le facă oferte avantajoase pentru licitații la care participau la diverse companii de stat precum APIA sau ROMATSA.

Şefil Oracle neagă însă acuzaţiile şi declară că ar fi vorba de o neânţelegere. „Singurul lucru pe care aș dori să îl spun e că compania Oracle nu e parte din acest dosar. Noi considerăm că e vorba de o regretabilă neînțelegere. Împreună cu avocații noștri vom încerca să aducem în zilele următoare probele noastre pentru a încerca să rezolvăm această regretabilă neînțelegere. Mulțumesc”, a declarat la ieșirea de la audierile de la DNA Sorin Mîndruțescu.

Întrebat dacă nu i s-au adus niciun fel de acuzații, directorul Oracle România a spus că nu vrea să comenteze mai mult, pentru că „sunt anumite confidențialități”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here