Percheziții la Primăria Poiana Lacului. Primarul, reclamat de un consilier USR

Azi de dimineață, polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Pitești, pe raza judeţului Argeș, dintre care una la sediul unei primării și celelalte două la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale, anunță Biroul de presă al IJP Argeș.

Primăria în cauză este cea din Poiana Lacului, condusă de edilul Ion Dumitrache.

„În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare și abuz în serviciu, conform art. 320 alin.1, 323, 295 și 297 din Codul Penal. În urma activităților, au fost ridicate mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, urmând ca după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun” se mai arată în comunicatul poliției.

Potrivit edilului Ion Dumitrache, este vorba despre o reclamație făcută de un consilier USR, care suspicionează că există nereguli în contractul derulat de primărie pentru aprovizionarea cu motorina necesară celor trei autobuze școlare și mașinii primăriei.

Poliția a ridicat toate facturile și ordinele de plată din 2019, 2020 și 2021 și se pare că acestea vor fi confruntate cu cele de la firma furnizoare pentru a se vedea daca există neconcordanțe sau cineva a furat, așa cum afirma consilierul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here