Percheziții în Pitești. Droguri și trafic de minori

Pe 3 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Pitești, la locuințele a 2 persoane, bănuite de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2021 și până în prezent, două persoane, de 21, respectiv 38 de ani, ar fi comercializat substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în municipiul Pitești.

De asemenea, una dintre cele două persoane ar fi racolat o minoră, în vederea exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției, în județul Argeș, ocupându-se de recrutarea clienților pentru aceasta, în mediul online.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 500 de grame de cannabis, 50 de grame de substanță pulverulentă, ce urmează a fi expertizată, două cântare electronice de precizie, instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor, 4.800 de lei, 350 de euro, 60 de lire sterline, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Astăzi, 3 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 2 persoane, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here