Percheziții în Argeș la proxeneți. Fete obligate să se prostitueze, lovite și amenințate

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în județele Argeş, Vâlcea şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2021, șase persoane bănuite ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, opt persoane, pe care le-ar fi constrâns să practice prostituția, în municipiile Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reținând sumele de bani obținute din activitatea de prostituție.

În activitatea infracțională, persoanele ar fi transportate în diverse orașe din România, cazate în moteluri sau apartamente închiriate. Ulterior, persoanele bănuite ar fi postat anunțuri, în vederea atragerii de clienți. De asemenea, membrii grupului ar fi supravegheat atent persoanele, le-ar fi restrâns libertatea de mișcare și ar fi folosit amenințări și violența fizică, pentru a le constrânge să practice prostituția.

Victimele ar fi fost lovite, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea, către terțe persoane, a faptului că acestea se prostituează.

Din banii obținuți din activitatea infracțională, membrii grupului și-ar fi achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani ar fi fost pierdute în sălile de jocuri de noroc.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, vor fi conduse, în vederea audierii, 26 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul inspectoratelor de jandarmi județene Argeş, Vâlcea şi Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale.

”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.