Poliţiştii fac percheziţii la 26 de adrese din Bucureşti şi şase judeţe, printre care şi Argeş, fiind vizate 22 de persoane din trei grupări suspectate că au vândut anabolizante pentru sportivi. Anabolizantele erau produse chiar în Argeş, într-o fabrică ce funcţiona ilegal.

Conform Poliţiei Române, anchetatorii au descins la 26 de adrese din Bucureşti, Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş.
Acţiunea poliţiştilor vizează trei grupări implicate în producţia, depozitarea şi comercializarea de medicamente interzise, atât în România, cât şi în străinătate. Persoanele vizate sunt suspectate de constituire de grup infracţional organizat, falsificare sau substituire de alimente ori alte produse şi comercializarea acestora.
Produsele contrafăcute erau ambalate atât în cutii şi în fiole, sub formă de substanţe injectabile, apoi erau vândute în mai multe săli de forţă din România sau trimise în străinătate, în special în Spania şi Italia.

În grupările infracţionale ar fi fost implicaţi şi mai mulţi bodyguarzi din cluburi bucureştene, care distribuiau produsele în sălile de forţă unde îşi făceau antrenamentele. Potrivit surselor poliţieneşti, respectivele medicamente erau foarte periculoase pentru organism, producând consumatorilor vărsături şi spasme. Infractorii au fost chiar înregistraţi când discutau pe telefon cum să schimbe reţeta pentru anabolizante, arătând că unor clienţi li s-a făcut rău şi “pot muri”.
Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI