Pe 28 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Ilfov, Iaşi, Teleorman şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi la sediile comerciale şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale administrate de aceştia.

Din cercetări poliţiştii au stabilit că, în perioada 15 ianuarie 2013 – 31 martie, o societate comercială ar fi înregistrat în evidenţa financiar-contabilă achiziţii de bunuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă. Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului este în valoare totală de 721.214 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. În urma percheziţiilor, patru persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, pentru audieri.
Un bărbat de 26 de ani, din comuna Slobozia, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comments

comments