Percheziții în Argeș la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat. Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, toţi din Schitu Goleşti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma cercetărilor desfăsurate de poliţişti. Bunuri în valoare de 35.000 de lei au fost recuperate în urma a trei percheziţii.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, împreună cu polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza localităţii Schitu Goleşti, la locuințele a trei persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări, s-a stabilit că în perioada martie-aprilie, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe societăți comerciale și locuințe de pe raza municipiului Câmpulung și a comunei Schitu Golești, de unde ar fi sustras componente de la semiremorci auto şi utilaje, materiale feroase și neferoase, cu scopul valorificării ulterioare la centre de fier vechi.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 50.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

În urma cercetărilor, a fost identificat un agent comercial care a primit bunuri fără provenienţă legală, fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

După administrarea probatoriului, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, cei trei au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea măsurilor specifice stării de urgenţă, cu amendă contravenţională în valoare de câte 10.000 de lei fiecare.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Comments

comments