Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Olt şi Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În ziua de 25 februarie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat șase percheziţii domiciliare, patru în judeţul Argeş şi două în judeţele Olt şi Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019-2020, cei în cauză ar fi utilizat, fără drept, datele de identificare ale unor societăți comerciale ori şi-ar fi atribuit identități false, inducând în eroare mai multe persoane vătămate, încasând numerar ori prin cont bancar, sume de bani reprezentând avansuri pentru servicii de transport ori vânzarea unor bunuri, pe care nu le-au prestat. Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 30.000 de lei.

După efectuarea percheziţilor, cinci persoane au fost aduse la sediul poliţiei, iar după administrarea probatoriului, un bărbat de 30 de ani, din Piteşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. În data de 26 februarie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comments

comments