După ce în urmă cu două săptămâni mascații au descins în forță la casa președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și la sediul instituției pe care o conduce, în această dimineață procurorii de la DNA Bucureşti fac percheziţii acasă la primarul Radu Mazăre şi la sediul Primăriei din Constanţa.

Conform unor surse judiciare, Mazăre este suspectat de fapte de corupţie, iar după ce percheziţiile se vor finaliza, edilul urmează să fie dus la Bucureşti pentru a fi audiat.

Comunicat DNA „Percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și jud. Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice“

Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul dimineții de 08 aprilie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011 – 2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local. În cursul dimineții de 08 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și jud. Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. (BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI