Pentru o dietă sănătoasă… consumaţi zilnic sfaturile oferite de Arhiepiscopul Calinic

Dietele bogate în proteine animale pot provoca moartea.

Multiplele cercetări medicale din centrele universitare din lume, au scos în evidență și au demonstrat că toate proteinele rezultate din carne sunt extrem de toxice pentru organismul uman, dacă, spre exemplu, se absorb prin pereții intestinali, așa cum s-a mai spus.

Revenim, poate învățăm să punem în practică: o nouă dietă alimentară și un nou stil de viață.

Repetăm, fără ca cineva să se sperie: „Proteinele animale putrezesc în interiorul organismului, imprimând corpului un miros specific. Acești produși de putrefacție formează o adevărată hazna încărcată cu toxine, care se acumulează în intestine și în țesuturile organismului…produce inflamație care blochează respirația celulară, conducând în final, la moartea celulei.”

Ceea ce trebuie să nu se uite: S-a demonstrat că excesul de carne provoacă apariția cancerului la colon, precum și cancerul hepatic și pancreatic.

Mai mult, s-a constatat că acolo unde se consumă carne în exces, durata de viață este mai scurtă. Iar ca exemplu pot fi date populația din Alaska de Nord și Canada, în „rândul căreia media de viață este de aproximativ cincizeci de ani!”・.

Ceea ce trebuie să ținem minte, după cercetările medicale: „Carnea nu este altceva decât o concentrare de celule moarte sau agonizante, trăind într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacție. Iar oamenii numesc această hazna alimentație benefică.”
Te cutremuri aflând aceste lucruri? E greu de învins ispita cărnii, de orice fel ar fi, dar trebuie să ne salvăm!

Într-o zi mi s-a arătat cum se pregătesc crenvurștii, atât de gustoși. Am rămas uimit! De atunci m-am lecuit de a mai servi și recomanda asemenea podoabe culinare. Se spune uneori că-s făcuți în casă de oameni cumsecade și-s ecologici! Fie și așa! Dar nu-i obligatoriu sa servești!

Insistăm: Organismul nostru are nevoie doar de hrană vie, neprocesată pentru a fi viu, iar noi să învățăm un nou stil de viață și dietă alimentară, consumând fructe proaspete, legume organice, crescute fără compuși chimici, nuci proaspete și uscate, turtițe din făină neagră (integrală din grâu, orz, secară), lapte proaspăt și derivatele din gospodăria românească autentică și să ne ferim cu grijă de a mânca alimente alterate, putrede și moarte – inclusiv celule moarte ale sângelui intrat în descompunere –・carnea în sânge!, moft culinar primejdios, cartofii prăjiți în ulei, omletele…tot ce este prăjit, optând pentru mâncărurile la cuptor, unde fasolea, cartoful, varza, conopida, leușteanul, pătrunjelul, mărarul, ardeiul, roșiile, ridichile, sfecla, ceapa, prazul și alte legume care împodobesc pământurile noastre, sunt date de Dumnezeu spre bucuria noastră de hrănire a organismului.

Ceapa și mămăliga erau pe vremuri meniul cel mai folosit. Strămoșii știau ce le priește pentru organism. Roșiile cu brânză? Prunele cu pâine! Cireșele și vișinile cu mămăligă! Untul de oaie făcut în casă.

Ce meniu aveam noi la Cracăul Negru și ce bucate găteam când am fost bucătar cinci ani! Iată meniul, fără să inventez:
– Mămăligă făcută cu unt de vacă și de oaie! O minune! Dreasă cu urdă, brânză, lapte acru – chișleag, caș de oaie, câte un ou rătăcit, toate după gust;
– Borșuri de cartofi, fasole, dovlecei, mazăre, bob, năut, ștevie, bibănași – peștișori mici înnăbușiți în pătrunjel și mărar și câte alte născociri de-ale mele;
– De câteva ori pe an (Crăciun, Paști, Rusalii), zeamă de găină, sarmale cu varză și câte o zdreanță de purcel, fierte într-o treime borș de tărâțe, cu două treimi de apă de izvor;
– Lapte proaspăt cu tăiței de casă și altă oală cu lapte împodobit cu orez la care se adăugau puține cuișoare și scorțișoară;
– Pâine pe vatră, cozonac, plăcinte și miel la cuptor, odihnindu-se între șițe de brad ca să se isprăvească grăsimea grea la ficat.
– Cafea și ceaiuri? Pentru bolnavi!
・    Țuică și vin? Gustat, nu băut!
・   
Am fost un bucătar lăudat, mai ales de tata! O, Doamne, dar câte bunătăți, de care să ne aducem aminte și să le folosim cu dragoste pentru sănătatea noastră.
Să nu turnăm tot felul de otrăvuri în stomacul nostru!
Să ne curățăm organele interne și externe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.