Camerele video, obligatorii în creşe şi grădiniţe. Potrivit unui nou proiect de lege, camerele video vor fi obligatorii în creșe și grădinițe, pentru combaterea agresiunilor asupra copiilor. Iniţiatorii sunt de părere că în ultimii ani violenţele din unităţile de învăţământ preşcolar au crescut îngrijorător, iar introducerea camerelor de supraveghere ar preîntâmpina cazurile în care copiii au fost agresați de personalul creșelor sau grădinițelor.

Proiectul vizează modificarea Legii Educației Nationale: ”Toate unitățile în care se oferă servicii de educație timpurie și funcționează în regim de creșă, unitate antepreșcolară și preșcolară din mediul privat sau de stat, denumite în continuare unități educaționale, au obligația dotării incintei și sălilor de clasă cu camere de supraveghere video și audio”, prevede articolul pe care inițiatorii vor să-l introducă în lege.

Obligația va fi valabilă pentru toate creșele sau grădinițele care au cel puțin șapte copii înscriși.

Proiectul de lege conţine, totodată, şi prevederi referitoare la securizarea înregistrărilor camerelor de supraveghere, astfel încât la acestea să nu aibă acces decât părinții și autoritățile, în cazul în care se fac cercetări în legătură cu unele evenimente.

Comments

comments