Pentru 20 de elevi ai Liceului Tehnologic Astra Piteşti, luni, 12 septembrie, a fost prima zi a Şcolii de Meserii

Luni, 12 septembrie, CEZ Distribuţie a deschis Şcoala de Meserii pentru 20 de elevi înscrişi la Liceul Tehnologic Astra Piteşti. Programul isi propune sa contribuie la sprijinirea invatamantului profesional din Oltenia si are ca scop formarea generatiei de electricieni ai viitorului.

Proiectul desfasurat in parteneriat cu Liceul Tehnologic Astra Pitesti, Inspectoratul Scolar Judetean Arges si Asociatia ROI a lansat la sfarsitul lunii iunie o oportunitate inedita elevilor de clasa a VIII-a care isi doreau o cariera in domeniul electric. Astfel, doritorii unei meserii de profil s-au putut inscrie la unitatea scolara, in clasa cu profil electric, pentru a face parte din generatia de electricieni a viitorului.

Prima zi de scoala a fost plina de emotii pentru elevi, care s-au familiarizat cu programul Scoala de Meserii si au primit deja primul instrument util – un multimetru digital.
Stoica Marian Cristian, in varsta de 14 ani, din Pitesti, unul dintre cei 20 de elevi implicati in program, ne-a marturisit una dintre asteptarile sale: „M-am inscris la clasa de electricieni pentru ca si tatal meu are aceasta meserie si imi doresc sa il urmez si eu.”

Atat Cristian cat si colegii sai vor patrunde in tainele meseriei de electrician intr-un laborator ce va fi utilat cu echipamente electrice de ultima generatie de catre CEZ Distributie si vor beneficia pe langa cunostintele si deprinderile dobandite la cursuri si de sesiuni de mentorat si de stagii de practica in cadrul operatorului de distributie.
De asemenea, viitorii profesionisti din domeniul energetic vor fi stimulati sa obtina performante scolare notabile prin bursele lunare ce vor fi acordate celor mai buni 5 dintre ei, de catre CEZ Distributie. Primele 5 cele mai bune rezultate scolare stabilite in urma unor criterii semestriale de performanta vor aduce cate 200 lei lunar celor mai constiinciosi dintre elevi.

Bucuria, emotiile si asteptarile elevilor au fost impartasite si de dna Maria Ionica, Director al Liceului Tehnologic Astra Pitesti, care a declarat: „Ne simtim onorati de faptul ca CEZ Distributie a avut incredere in institutia noastra si ca impreuna, printr-o colaborare serioasa scoala-partener economic, vom putea crea perspective solide pentru tinerii din Romania, astfel incat acestia sa fie pregatiti pentru cerintele actuale din campul muncii.”
CEZ Distributie se implica activ in dezvoltarea generatiei de electricieni ai viitorului, propunandu-si ca alaturi de Liceul Tehnologic Astra Pitesti si de Inspectoratul Scolar Judetean Arges, în parteneriat cu Asociatia ROI, sa ofere elevilor conditiile propice pentru a face performanta in domeniul energetic.

Programul pilot Scoala de Meserii editia 2016 face parte din strategia de responsabilitate sociala (CSR) a companiei, ale carei directii principale de actiune sunt educatia, sanatatea, cultura si sportul, si se desfasora concomitent in Liceul Tehnologic Astra Pitesti si in Colegiul Tehnic Energetic Craiova.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing
CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here