Pensionarii militari solicită Parlamentului și Guvernului repararea legii pensiilor militare. Potrivit președintelui Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, Guvernul și Parlamentul României demonstrează lipsa de respect față de pensionarii militari prin ignorarea propunerilor acestora.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susține demersul structurilor asociative ale pensionarilor militari care solicită Parlamentului și Guvernului repararea legii pensiilor militare. ”Pensionarii militari, printre care se numara si fosti angajati ai sistemului penitenciar, cer sa fie consultati atunci cand sunt adoptate masuri care ii afecteaza si cer sa fie respectati prin eliminarea masurilor discriminatorii dispuse de Guvern in 2017.

Incepand cu septembrie 2017 pensiile militare au fost ciuntite cu peste 30% prin aplicarea unui plafon la media salariilor nete care ii discrimineaza pe cei care ar iesi la pensie ulterior acestei date, prin faptul ca o serie de drepturi salariale sunt excluse la calculul pensiei.

Aceasta masura lipseste de continut norma legala care prevede acordarea Semnului onorific In Serviciu Patriei, singura recunoastere a serviciului in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala cu influenta directa asupra pensiilor. Astfel majorarile pentru 15, 20 si 25 de ani de serviciu sunt, practic, eliminate”, precizează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Iată și comunicatul structurilor asociative ale pensionarilor și reserviștilor militari.

”In ziua de 11 iunie 2018 a avut loc la sediul Federatiei Militarilor din Romania , sedinta Grupului de lucru al FORUMULUI sedinta desfasurata la solicitarea ANCMRR, sub presedintia domnului gl. rtr. Nicolae GROPAN. (…) Printre altele, s-a stabilit ca presedintia Forumului sa ia in discutie, impreuna presedintele Ordinului Militar de Romania problema inaintarii unui memorandum catre EUROMIL.

La solicitarea privind actiunea penala impotriva ministrului muncii, Lia Olguta Vasilescu, s-a stabilit ca in termen de 10 zile sa se inainteze secretariatului Forumului, propuneri si motivatia acestor propuneri.

Presedintele ANCMRR, dl. gl. rtr. Nicolae BAHNAREAN a solicitat pregatirea si desfasurarea unor actiuni concrete printre care: trimiterea unei scrisori catre Birourile permanente ale celor doua camere ale Parlamentului prin care sa se ceara neintroducere pe ordinea de zi a OUG 59 si retrimiterea ei in comisiile de aparare, precum si trimiterea unei scrisori tuturor parlamentarilor pentru a nu vota o lege neconstitutionala. Scrisoarea va fi intocmita, in proiect de ANCMRR si AORR si va fi dezbatuta de toti semnatarii protocolului de colaborare.

S-a aprobat intocmirea unei scrisori publice prin care cerem DEMISIA DE ONOARE a ministrilor apararii si internelor pentru neonoraea obligatiilor fata de personalul activ si in rezerva din cele celor doua institutii.

La propunerea gl. rtr. Nicolae GROPAN s-a hotarat deplasarea participantilor la sedinta Grupului de lucru, la Camera Deputatilor pentru a solicita o intrevedere cu presedintele acestei camere. Intrevederea nu a avut loc datorita absentei acestuia.

S-a realizat, insa, o intalnire cu consilierul presedintelui Senatului Ionuț Ciprian NEGOIȚĂ intalnire prin care i s-au prezentat acestuia, pentru a-l informa pe dl . C.P. Tariceanu, prezent la o activitate planificata si in curs de desfasurare, problemele legate de evolutia discutarii si aprobarii OUG 59, dar si eforturile facute de reprezentantii structurilor asociative pentru eliminarea art VII din OUG 59/2017 si art. 40 din OUG 57/2015. S-a manifestat dechidere spre dialog si informare reciproca, prin presedintele Forumului, despre modalitatile de solutionare a problemelor ridicate de cei 15 reprezentanti ai structurilor asociative prezenti la intalnire.

Va informam ca au fost trimise (si inregistrate) scrisorile catre ministrul apararii si cel al muncii si protectiei sociale, scrisori aprobate la sedinta Forumului din 5 iunie a.c., totodata au fost trimise si scrisorile catre presedintii celor doua camera ale Parlementului prin care se solicitat intalnirea, de urgenta, a acestora cu reprezentantii Forumului”, se precizează în comunicatul transmis de presedintele FORUMULUI structurilor asociative din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta naționala, Gl. bg. rtr. Nicolae GROPAN.

Comments

comments