Pensiile se vor plăti mai devreme! De la 1 iulie creşte şi punctul de pensie

Casa Judeteana de Pensii Arges face cunoscut beneficiarilor sistemului public de pensii, urmatoarele:

Incepand cu luna iulie 2018, plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor va fi efectuata in perioada 1 –€ 15 ale lunii (in prezent, aceasta se efectueaza in perioada 14 –€ 28 ale lunii). Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Incepand cu luna iulie 2018, plata drepturilor prevazute de legi speciale (ex. Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, indemnizația prevăzută de Legea nr. 109/2005 privind instituirea indemnizației pentru activitatea de liber-profesionist a artiștilor interpreți sau executanți din România, ajutorul lunar pentru soțul supraviețuitor, acordat în temeiul Legii nr. 578/2004), la domiciliul beneficiarilor va fi efectuata in perioada 1 – 15 ale lunii (in prezent, aceasta se efectueaza in perioada 14 – 28 ale lunii). Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu), drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Pentru persoanele care beneficiaza de plata drepturilor de pensie si a altor drepturi prevazute de legi cu caracter special prin conturi bancare, precizam ca, se va respecta data de 14 a lunii (actualul calendar de plata). Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Incepand cu luna iulie 2018, valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 10% si va fi de 1.100 lei, conform OUG nr.82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative (in prezent,valoarea punctului de pensie este de 1.000 lei).

Incepand cu luna iulie 2018, cuantumul indemnizatiei pentru insotitor in cazul pensionarilor de invaliditate incadrati in gradul I de invaliditate va fi de 880 lei (80% din valoarea unui punct de pensie, conform art.77 din Legea nr.263/2010). In prezent, cuantumul indemnizatie de insotitor este de 800 lei).

Incepand cu luna iulie 2018, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari va fi de 640 lei, conform OUG nr.82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative (in prezent, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari este de 520 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here