Aflată în plină construcţie, Catedrala Mântuirii Neamului, clădire ce va fi mai mare chiar, după unele spuse, decât Casa Poporului, cu care se învecinează, are nevoie de contribuţii „fără număr“ pentru a putea fi finalizată. Cum din donaţiile de până acum s-a ridicat de abia demisolul, iar banii alocaţi de la bugetul de stat nu vor fi suficienţi, Patriarhia Română a declanşat o amplă campanie de strângere de fonduri, apelând la toate instituţiile, mai ales publice, care ar putea renunţa la o parte din banii lor de investiţii proprii pentru a contribui la ridicarea măreţului lăcaş. Astfel de solicitări s-au primit şi în Argeş, atât la Consiliul Judeţean, cât şi la nivelul Primăriei Piteşti. Prea Sfiinţiile lor, mai-marii Bisericii române, s-au gândit să nu ar fi prea mult să ceară de la Consiliul Judeţean vreo 300.000 de euro din banii pentru spitale, drumuri judeţene sau repararea şcolilor.
Cam aceeaşi soartă o are şi solicitarea înaintată Consiliului Local Piteşti, respectiv Primăriei. „Am primit şi noi o asemenea solicitare, de a disponibiliza din bugetul local o sumă de bani pentru Catedrală. Prima dată, suma a fost de 50.000 de euro, apoi cei de la Patriarhie au revenit şi au solicitat doar… 20.000. Hotărârea va trebui luată în Consiliul Local, în funcţie de părerile ce vor fi exprimate acolo. Dar nu cred să se aprobe, ţinând cont de bugetul din acest an!“, spune primarul Tudor Pendiuc.
În schimb, Tudor Pendiuc a promis că Primăria Piteşti va contribui cu bani la colecta de fonduri pentru achiziţionarea unui angiograf la Spitalul Judeţean. Aparatul este vital pentru diagnosticarea şi  tratarea pacienţilor bolnavi de inimă şi mai ales a celor cu infarct acut şi poate contribui la salvarea multor vieţi. Suma pe care Consiliul Local ar putea să o ofere, din bugetul Piteştiului, nu este încă stabilită, dar decizia va fi luată, cel mai probabil, în şedinţa de luna aceasta. Iar banii ar putea fi viraţi chiar luna următoare! O atitudine sănătoasă, apreciată de mulţi locuitori ai judeţului, inclusiv de credincioşi!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI