Tribunalul Bucureşti a admis, joi, propunerea procurorilor DNA de prelungire cu încă 30 de zile a arestului preventiv pentru Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului. El poate contesta decizia, care nu este irevocabilă, la Curtea de Apel Bucureşti, după ce judecătorii de la Tribunal vor emite şi motivarea.

Pendiuc a fost arestat preventiv pentru prima dată pe 7 noiembrie 2014, iar în urma contestaţiilor reuşise să obţină schimbarea deciziei în arest la domiciliu. Pentru că a încălcat condiţiile impuse, respectiv să nu ia legătura cu anumite persoane, cercetate de asemenea în dosarul în care este anchetat şi el, respectiv a vorbit cu şefa sa de cabinet, Carmen Lis, pe telefonul altor persoane, Pendiuc a  fost reintrodus în arestul IGPR pe 12 decembrie.

În perioada sărbătorilor de iarnă, primarul Piteştiului a fost atât în arest preventiv cât şi în spital unde, se pare, a suferit anumite intervenţii pe cord, respectiv implantarea unor stenturi, fiind mutat apoi în Spitalul Penitenciar Jilava.

Pendiuc este cercetat pentru corupţie, fiind acuzat că, împreună cu patronii Girexim şi CNCD, oamenii de afaceri Constantin Scarlat, Gheorghe Văsîi şi Valentin Vişoiu, au realizat ilegal constituirea asociaţiei Publitrans 2000 – CNCD – Girexim, pentru rezolvarea problemei transportului public urban.

Potrivit procurorilor DNA, acest lucru a creat un prejudiciu important, estimat la câteva milioane de euro Primăriei şi Consiliului Local Piteşti în schimb, Pendiuc s-ar fi ales cu un apartament de lux şi diverse sume de bani, mita primită atingând, în total, 1 milion de euro.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI