Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, contestă rezultatele alegerilor şi a decis să facă plângere la DNA pentru fraudarea votului.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi la Casa Cărţii, el a prezentat dovezi că procesele verbale de la 41 de secţii de votare au fost măsluite, cele originale semnate la încheierea votului de duminică fiind diferite de cele validate la BEC Argeş.

Pendiuc şi-a justificat acest demers prin ideea de corectitudine, pentru ca piteştenii să înţeleagă că alegerile au fost fraudate. Potrivit fostului edil, prin metoda descrisă de el au fost deturnate sute de voturi, alte câteva mii anulate, rezultatul fiind profund viciat.

„Nu e vorba de acuze aduse cuiva, de nominalizări, ci prezentarea unei situaţii de fapt constatate de ieri (n.r. – miercuri) dimineaţă. Eu, în calitate de candidat independent, nu am avut dreptul să am reprezentant în secţiile de votare. Au fost reprezentanţi ai partidelor şi abia marţi am intrat în posesia proceselor-verbale de la secţia de votare, de la un partid. Am intrat, la cererea mea, şi în posesia proceselor-verbale validate la Biroul de Circumscripţie Piteşti. Am început să comparăm procesele-verbale din secţiile de votare cu cele ajunse la BEC Piteşti. Comparându-le, am găsit inadvertenţe mari, care, după părerea mea, denaturează grav rezultatul actului electoral. Discutând cu unul din membrii biroului de circumscripţie electorală, am înţeles că s-a procedat în felul următor: se venea de la secţiile de votare cu procesele-verbale respective, se intra în calculator, este un algoritm la nivel naţional prin care se verifică nişte chei, adică se fac nişte verificări ale corelării datelor. Preşedintele secţiei de votare, cel care venea cu procesul?verbal centralizator, pleca cu el, şi înţeleg că la Filarmonică se retrăgeau şi făceau modificări, să le coreleze. Cum le făceau? Nu ştia să-mi spună persoana respectivă din biroul de circumscripţie. Dar mergeau şi le făceau acolo. Interesant ar fi de ştiut cum le făceau! Comparând toate procesele-verbale, am constatat că diferă prima filă la 41 de secţii de votare. De ce diferă? Nu cumva a fost schimbată? E o întrebare. Vom vedea, organele în drept vor cerceta“, a declarat Pendiuc.

Pendiuc, Bulf şi Dinu furaţi la secţia 20

Pentru exemplificare, Pendiuc a prezentat mai multe diferenţe constatate între procesele din secţiile de votare şi cele validate la Biroul de Circumscripţie Electorală la Piteşti. Astfel, la secţia 6 au fost 81 voturi nule într-un proces, iar în celălalt 22. La aceeaşi secţie au fost într-un proces verbal 40 de buletine anulate, iar în altul 1.240. La secţia 4 ba erau într-un proces verbal 45 de voturi nule, ba 37 în altul. La secţia 16 – anulate 1.100, în al doilea 1.111. La secţia 20 într-un proces verbal Tudor Pendiuc avea 129 de voturi, Cornel Ionică 99, Andre? Gerea 50, Mircea Andrei 19, Cătălin Bulf 20 şi Dănuţ Dinu – 42, iar în al doilea proces verbal – cel care a fost şi validat Tudor Pendiuc – 9 voturi, Cătălin Bulf – 9 voturi, Cornel Ionică – 198 de voturi, Andrei Gerea – 57 de voturi, Mircea Andrei – 34 de voturi şi Dănuţ Dinu 36.

„Eu voi sesiza fapta. Nu acuz pe nimeni pentru că nu-i ştiu. Acelaşi lucru îl va face un partid sau mai multe în situaţii generate la CL. Se pare că au sesizat deja Parchetul şi posibil şi DNA, nu ştiu, pe tema alegerilor. Regret că este o situaţie de genul ăsta care nu lasă urme bune asupra electoratului. De atitudinea unora depind două consecinţe: ne întrebăm de ce electoratul nu mai vine la vot. Sigur, una dintre cauze este situaţia locurilor de muncă, dar din alt punct de vedere este acest fapt: degeaba mă duc să votez, dacă ei stabilesc ce vor. Sta?in, dacă nu mă înşel, spunea: Important nu e cine votează, ci cine numără. Dar la noi e altceva, nu e numai cine numără, dar văd şi cine scrie. N-aş vrea să ajung în situaţia ca la Piteşti să avem rezultatul alegerilor din pix“ a mai declrat Pendiuc.

„Am spus-o din totdeauna: nu m-a născut mama primar şi nu vreau să mor primar!“, a mai concluzionat acesta.

Comments

comments