Arestat încă de anul trecut, din luna noiembrie, în dosarul Autobuzul, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost eliberat din arest vineri, 14 august, şi pus sub control judiciar.

 

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri 14 august ca primarul Piteştiului să fie eliberat din arest şi pus sub control judiciar: „Admite contestaţia formulată de inculpatul Pendiuc Tudor. […] În baza art. 242 alin.2 C.p.p. înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Pendiuc Tudor cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe durata măsurii controlului judiciar inculpatul Pendiuc Tudor este obligat sa respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată instanţa de judecată care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat, respectiv Poliţia mun. Piteşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată;
e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
f) să nu se apropie de inculpaţii şi martorii din cauză, menţionaţi în dispozitivul rechizitoriului nr.606/P/2014 al DNA-Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, experţi, cu exceptia fiicei sale inculpata Pendiuc Emanuela Elena şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici-o cale. În baza art. 215 alin.3 C.p.p. atrage atenţia inculpatului Pendiuc Tudor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Pendiuc Tudor dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 14.08.2015.” – se arata in decizia instantei.

Conform ordinului prefectului de Argeş, Mihai Oprescu, nr 21 din data de 20 ianuarie 2015, primarul Tudor Pendiuc a fost suspendat din funcţie. Suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive sau a arestului, se specifica în ordinul respectiv.

Comments

comments